Menu

Information

B73 Petanque mesterskaberne 2024

 

Så er det tid til 2024 mesterskaberne i Petanque løber af staben.

 

Følgende hold er tilmeldt:

1. Mads Carlsen/Jonas Seneka (28603489)
2. John Nielsen/Paw Nielsen (20778747)
3. Bjarne Petersen/Kirsten Petersen (51905066)
4. Frank Eskegaard/Jacob Thurø Møller (40612233)
5. Lars Bork/Ralf Hansen (42200734)
6. Jesper Davidsen/Jan Jørgensen (60151496)
7. Carsten Adelgaard/Simon Hansen (25118318)
8. Brian Hansen/Peer German (22628760)
9. Torben Schierbeck/Nina Schierbeck (20731576)

Der spilles alle mod alle. Holdene skal selv aftale tidspunkt for afvikling af kampe. Prøv så vidt muligt minimum at få planlagt 2 kampe om måneden. På den måde kan vi få aflsuttet turneringen, inden 1. oktober.

- Kugler kan lånes i B73 cafeteria. De er placeret på hylden over døren til køkken. Husk at aflevere tilbage i samme stand.
- Ring kan hentes i boldrummet. 
- Det er vigtigt at rapportere resultat ind til janjorgensen88@hotmail.com og på Facebook gruppen når kampe er afviklet.  Jeg vil forsøge at opdatere hjemmesiden løbende med resultater.

-Hver vunden kamp giver 2 point til den samlede score

- Booking af petanquebaner foregår via https://booking.b73.dk/

 

B73 PÉTANQUE REGLER

Helt enkelt går pétanque ud på at kaste sine kugler, så de lander så tæt på den lille bold, kaldet grisen, som muligt. Spillet begynder med, at den store ring placeres på gruset. Det er den, man skal stå i, når man kaster. Herefter trækkes der lod om, hvilket hold der skal starte. En spiller fra det hold, der vinder lodtrækningen, tager grisen og kaster dem mellem seks og ti meter væk fra ringen. Holdet bestemmer selv, i hvilken rækkefølge spillerne kaster. Den første spiller kaster en kugle og forsøger at lande så tæt på grisen som muligt. Derefter kaster en spiller fra det andet hold og prøver at få placeret sin kugle tættere på grisen end modstanderens.

Herefter gælder følgende princip: Så snart et hold får placeret en kugle nærmere grisen end modstanderens, må de lade turen videre til det andet hold. Når et hold ikke har flere kugler tilbage, kaster det andet hold resten af sine kugler. Når den sidste kugle er kastet, skal der uddeles point. Kun ét hold får point i hver runde. Det hold som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler tættere på grisen end det andet holds nærmeste kugle.

Det hold der får point vinder også retten til at kaste grisen ud i næste spil. Ringen flyttes ned i den anden ende af banen, grisen kastes, og en ny dyst kan begynde.

Det hold, der først opnår 13 point, har vundet hele baduljen.

DØD KUGLE OG DØD GRIS

Rammes grisen og bliver den på banen, så spiller man bare videre med grisens nye position. Kanter og vægge er ´døde´. Dør en kugle, fordi den rammer en væg, så udgår den (men man får den tilbage i næste spil).

Dør grisen, så slutter spillet. Hvis kun det ene hold har kugler tilbage, som ikke er kastet, så får de point svarende til det antal kugler de endnu ikke har kastet. Har flere hold kugler tilbage, bliver der ingen pointuddeling, og et nyt spil påbegyndes direkte.

HOLDINDDELING

Der spilles altid i to hold mod hinanden.  Der  spilles to mod to med tre kugler hver. 

Luk