Menu

Mød Clara, der elsker fodbold

image
09. februar 2022 kl. 10:00

Clara begyndte til fodbold i sommeren 2020. Hun vidste egentlig ikke, om hun gad at spille fodbold, men hun syntes, det var lidt sjovt, at hendes far engang havde været dygtig til fodbold, og tit spillede fodbold på computeren og så det i fjernsynet. Og endnu mere spændende blev det, da hendes far tilbød at hjælpe med at træne.
Derudover var det også tillokkende, at en veninde fra klassen spillede på holdet.

Efter et par træninger var Clara fuldstændig solgt! Hun elskede fodbold. Ikke fordi hendes far var træner men pga. fællesskabet, legene, kampråbene og de mange flinke trænere, som var omkring holdet.

Pludselig var første kamp for døren, et mål blev det til, en sejrsfølelse og en masse veninder, som var fælles om både sejr og nederlag. Efter denne oplevelse var det ikke kun fællesskabet, som var interessant. Det begyndte også at blive interessant, at man kunne blive god til fodbold og vinde kampe.

Herefter begyndte store dele af hverdagen at dreje sig om fodbold. Hun begyndte at følge med, når Danmark spillede landskamp, hun fik et hold at holde med i superligaen, hun kom på stadion, og fodbold blev hurtigt en del af hverdagen.

Samtidig blev pigerne på holdet Claras bedste veninder, og sjovt var det, at man havde fodbold som fælles interesse. Diskussionerne om, hvordan og hvad man skulle lege, når man havde legeaftaler, forsvandt og blev skiftet ud med enighed om, at en fodbold var verdens bedste legetøj.

På videoerne ser man Clara med sin bedste veninde være ude og skyde på mål. Og ofte er det Liam, der står på mål. Liam spiller fodbold i SBI - Heldigvis har ungerne fundet ud af, at man sagtens kan være venner, selvom man ikke spiller i samme klub. Fællesskabet er det vigtigste og følelsen af at være en del af “noget” får en til at komme igen og igen og igen…

Videoen er optaget et år efter Clara begyndte til fodbold.

Luk