Menu

Poul Buur's historie

image

I B73 holder vi sammen. Og det har vi altid gjort. I alle de 50 år, klubben foreløbigt har eksisteret, har vi været fælles om vores glæde ved fodbold, fælles om at skabe et samlingssted for børn, unge og voksne, fælles om, at vores grønne hjerter banker for B73. Fællesskabet er da også omdrejningspunktet for mange gode fortællinger, som klubben bygger på:

Poul Buur, (herretræner 1976-1978 og bestyrelsesmedlem 1978-1989): ”I bestyrelsen drømte vi om eget klubhus, og vi fik området i Vestbyen af kommunen. Den daværende fritidskonsulent Ingemann Petersen var en kæmpe hjælp. Nu skulle der så bygges klubhus. Der skulle skaffes penge. Foruden de penge vi kunne låne, havde vi stor hjælp fra sponsorer, og folk kunne for 1.000 kr. få deres navn på en mursten i klubhuset. Vi fik pengene på plads, og klubhuset skulle bygges. Alle knoklede med hver deres opgaver, og vi fik god support fra ingeniør Flemming Mogensen fra JulFjerring. Og naturligvis fra vores sponsor, Slagelse Sparekasse. John Rasmussen fra Gormsvej, som både var ungdomsformand og aktivitetsformand var en speciel ildsjæl og holdt øje med alt omkring byggeriet. Og Flemming Petersen var ligesom John en uvurderlig arbejdskraft. Vi andre med Benjamin i spidsen stod for alle aftaler og planer.

Poul Buur fortsætter: ”Jeg havde i flere år sammen med Leif Nicolajsen ansvar for indefodboldstævne i Slagelse Hallen. B73 var i flere år kendt for at være arrangør af dette store indefodboldstævne. Først var navnet Rosen Cup og senere Carlsberg Cup, da vi fik ny sponsor. Det var et weekendstævne, hvor mange af områdets seniorspillere, både divisionsspillere og motionister, deltog. Næsten alle byens værtshuse stillede med hold, selv om enkelte af deres spillere ikke kunne kravle ind over banden. Det var Vestsjællands største indefodboldstævne, og vi fik mange penge i klubkassen. Og alle fik en god oplevelse! En anden stor oplevelse i B73 var, da jeg via en god kontakt i Brøndby fik en TOTO-kamp til Slagelse. Det var en international sommerturnering, der blev lavet for at få kampe på tipskuponen. Det var på Slagelse Stadion, og der kom lidt penge i klubkassen.

Luk